Președinte

Preşedinte Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice –  Eugen COJOACĂ

Prin decizia prim-ministrului, publicată în Monitorul Oficial nr. 22 din data de 14 ianuarie 2020, domnul Eugen Cojoacă a fost numit în funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), cu rang de secretar de stat.

În calitate de președinte al Agenției, domnia sa are ca principale atribuții:

  • – reprezentarea Agenției în exercitarea atribuţiilor sale de stabilire a politicilor şi de reglementare în domeniul achiziţiilor publice;
  • – iniţierea şi avizarea proiectelor de lege, ordonanţe, hotărâri ale Guvernului, care pot avea impact asupra activităţilor şi domeniului achiziţiilor publice;
  • – reprezentarea intereselor ANAP şi ale statului în raporturile cu terţe persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, în conformitate cu acordurile şi convenţiile la care România este parte şi cu alte înţelegeri stabilite în acest scop;
  • – colaborarea cu instituţiile abilitate în vederea instruirii personalului care îşi desfăşoară activitatea în domeniul achiziţiilor publice.

Noul președinte ANAP are o experiență de peste 10 ani în administrația publică centrală, în perioada 2009 – 2020 ocupând mai multe funcții în aparatul guvernamental.

În 2010 a fost numit secretar general în cadrul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, având ca principală atribuție coordonarea compartimentelor şi activităţilor suport din cadrul ANRMAP.

În perioada august 2013 – aprilie 2017, domnul Cojoacă a ocupat funcția de director general adjunct și ulterior cea de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, fiind responsabil pentru coordonarea activității cu caracter funcțional din cadrul ministerului.

Pe o perioadă de doi ani (2015 – 2017) a asigurat conducerea Consiliului de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații SA, implicându-se în proiectul de modernizare al societății, în vederea creşterii competitivităţii şi diversificării serviciilor de comunicaţii electronice oferite de aceasta.

Experiență profesională a noului președinte ANAP este completată de activitatea desfășurată în domeniul privat. În aprilie 2017 a început colaborarea cu o companie de telefonie mobilă și fixă, în cadrul căreia a ocupat postul de business development manager, ulterior pe cel de manager în cadrul departamentului de gestionare a licitațiilor publice și private.

Precizăm că în ceea ce privește activitatea didactică, domnia sa este, începând cu 2015, cadru didactic asociat la Universitatea Politehnică București, Facultatea Automatică și Calculatoare.

(Visited 31.591 times, 1 visits today)
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Agenția Națională pentru Achiziții Publice

Agenția Națională pentru Achiziții Publice